Verlichting

Verlichting is pure noodzaak.  Goede verlichting maakt het leven binnen maar ook buiten makkelijker. Maar niet alleen de noodzaak van verlichting zorgt ervoor dat we zoeken naar leuke en mooie manieren om onze woning en tuin te verlichten. Verlichting brengt ook sfeer!

Tegenwoordig is er enorm veel keus op dit gebied, niet alleen in stijl maar ook in de manier van verlichting. Energiezuinige verlichting is vandaag de dag natuurlijk enorm populair, niemand wil een hoge energierekening en daar helpt energiezuinige verlichting zeker een handje bij.

Binnenverlichting

Voordat u op zoek gaat naar mooie binnenverlichting is het verstandig om eerst te bepalen wat u nodig heeft. Bent u op zoek naar een hanglamp, een lamp voor tegen de muur of juist een losstaande lamp voor in een donkere hoek of voor op het dressoir? Zo maakt u uw zoektocht al een stuk eenvoudiger in het enorme aanbod. Daarna kunt u kijken naar welke stijl u mooi vind, houdt u van klassieke lampen, of juist moderne, retro of is industrieel mooier? Wat past er bij uw woonstijl?

Buitenverlichting

Het buitenleven wordt steeds belangrijker dus ook de verlichting die daarbij hoort. We willen steeds langer genieten van het “buitenzijn”. Om het buiten gezellig te maken is verlichting nodig, vaak meer dan alleen wat kaarsen.

Buitenverlichting is anders dan binnenverlichting. Buitenverlichting moet bestand zijn tegen water en vorst. Het is dus zeer onverstandig om binnenverlichting buiten te gebruiken, het is zelfs gevaarlijk! Bij het zoeken naar buitenverlichting geld hetzelfde als bij binnenverlichting. Door het enorme aanbod is het slim om eerst te kijken wat voor soort lamp u nodig heeft. Wilt u spotjes in de grond, een lantaarn op sokkel of toch liever een wandlamp of één van de andere soorten?